Passionate People

Inspirasjon, ideer og spennende


relevant innhold for personer med nedsatt mobilitet

På ferie med en reisevennlig rullestol

Rullestol på ferie
Del dette innholdet:

En reiserullestol ble et vendepunkt

Frihet til å reise på ferie og oppleve nye steder er ikke en selvfølge for alle. Dersom du sitter i rullestol, kan det å reise på ferie kanskje kjennes som en stor utfordring. Heldigvis finnes det rullestoler som er enkle å ha med på reise!

Les hvordan en slik rullestol ble et vendepunkt ut av en tung periode for vår blogger.

En operasjon gjorde meg sengeliggende

Jeg har aldri kunnet gå, men da jeg var 12 gjennomgikk jeg en ryggoperasjon som gjorde meg sengeliggende i 10 måneder. Dette var den tøffeste perioden i livet mitt, jeg var jo kun et barn. Jeg hadde lyst til å lære, utvikle meg og oppdage verden, men plutselig ble hele min verden begrenset til min egen seng.

Så skulle klassen på tur

Jeg gjenvant sakte men sikkert evnen til å sitte, og en dag skulle klassen min på tur. Jeg hadde ekstremt lyst til å være med, men foreldrene mine trodde ikke jeg kunne bli med fordi jeg var så avhengig av min elektriske rullestol.

Jeg innfant meg med å måtte bli hjemme, men læreren min ga seg ikke så lett. Hun ordnet det slik at jeg kunne reise liggende i baksetet på en bil og skaffet en reiserullestol. Den var sammenleggbar og lett å frakte. Denne stolen gjorde det mulig for meg å bli med klassekameratene mine på turen.

Følte meg fri for første gang etter operasjonen

Da jeg kom frem trodde jeg ikke mine egne øyne. Endelig var jeg ute av soverommet, og fikk se noe annet enn fire vegger og den samme utsikten dag ut og dag inn. For første gang siden operasjonen følte jeg meg fri. Jeg kunne kanskje ikke gå, men jeg var mobil!

Det er en magi i det å se noe med egne øyne fremfor å lese om det eller se det på film. Å oppleve nye miljøer gir nye tanker og inspirasjon. For meg var en reiserullestol nøkkelen til å gjenoppdage denne gleden.

Å reise på ferie med nedsatt funksjonalitet

Da jeg var liten var reising mer eksklusivt og i større grad forbeholdt dem med en viss inntekt eller fysisk evne. Nå er det vanskelig å forestille seg en verden uten bærbare, reisevennlige rullestoler, og reising blir heldigvis stadig mer tilgjengelig for alle.

Med et raskt søk på internett finner man selskaper som tilbyr tilrettelagt ferie for dem med nedsatt funksjonalitet. Mange tilbyr for eksempel utleie av hjelpemidler som slynger, hjelpemidler for baderom og bærbare rullestoler.

Undersøk mulighetene for tilrettelegging slik at du kan oppleve gleden av å reise bort, slappe av og oppleve noe nytt!

På Forbruker Europa sine hjemmesider kan du lese hvilke flyrettigheter du har som funksjonshemmet.