Passionate People

Inspirasjon, ideer og spennende


relevant innhold for personer med nedsatt mobilitet

Trappeklatrer – ikke la trappen bli en hindring!

Trappeklatrer i bruk
Del dette innholdet:

De fleste mennesker som bor i et hus med flere etasjer, tar det helt for gitt å kunne bruke hele huset. Sykdom, skader og alderdom kan gjøre det vanskelig, og til og med helt umulig, å komme seg opp og ned trappene mellom etasjene. Dette fører ofte til at deler av huset ikke lenger benyttes, eller at man blir nødt til å flytte fra hjemmet sitt. For å forhindre at dette skal skje har det blitt utviklet ulike hjelpemidler, blant annet løfteplattform og trappeklatrer, som har til formål å gjøre trappene overkommelig igjen.

 

Ulike løsninger

Løfteplattform

En mulighet er å få installert en løfteplattform i hjemmet sitt (ofte omtalt som rullestolheis). En slik installasjon krever naturligvis en del tid og arbeid, men når løfteplattformen først er på plass er det enkelt å komme seg mellom etasjene. Brukeren fraktes ved hjelp av en L-formet plattform som kjører opp og ned. I forhold til en tradisjonell heis er det prismessig overkommelig å få installert en løfteplattform i hjemmet sitt.

 

Trappeklatrer

For noen mennesker med redusert mobilitet er imidlertid ikke en løfteplattform den riktige løsningen. Man ønsker kanskje å unngå byggerot og håndverkere i hjemmet, og man ønsker å kunne komme seg opp og ned trapper også når man er andre steder. Her kan en trappeklatrer være den helt riktige løsningen. Det finnes ulike trappeklatrere på markedet – blant annet den annerkjente Alber Scalamobil.

 

Se selv hvor enkelt det er!

 

 

En Scalamobil er et avansert og smart hjelpemiddel, som hjelper rullestolbrukere med å komme seg opp og ned trapper, uten å måtte forlate rullestolen. Den er batteridrevet og lades opp med en enkel ladekabel. Scalamobil festes til rullestolen, og løfter brukeren opp eller ned trappen. Som du kan se i videoen er dette en enkel prosess, som er meget behgelig for brukeren.

I motsetning til en løfteplattform som løser problemet på en enkelt trapp, kan Scalamobil eller andre trappeklatrere løse problemet med trinn eller trapper uansett hvor du befinner deg – så lenge det er strøm på batteriet, og man har en hjelper med seg. Trapper er normalt kjent for å være en utfordring for mennesker med nedsatt mobilitet – en utfordring Scalamobil kan løse.

Det viktigste er å overveie mulighetene, og komme fram til et valg som er riktig for seg selv. Både løfteplattformer, trappeklatrere og lignende løsninger kan i stor grad utvide mulighetene for mennesker med nedsatt mobilitet.