Passionate People

Inspirasjon, ideer og spennende


relevant innhold for personer med nedsatt mobilitet

Filmer om mennesker med nedsatt funksjonsevne

Filmer nedsatt funksjon
Del dette innholdet:

Det finnes mange gode filmer med mennesker med nedsatt funksjonsevne i hovedrollen. Her har du noen tips til inspirerende filmer om livsutfordringer, mestring og relasjoner.

Jeg, Daniel Blake (2016)

Snekkeren Daniel Blake fra Newcastle blir sykemeldt etter et hjerteinfarkt, og får et hardt møte med det britiske velferdssystemet. Han må kjempe for sine rettigheter i et labyrint-aktig byråkrati med funksjonærer blottet for medmenneskelighet. Daniel er ikke den eneste i denne situasjonen, og underveis utvikler han et vennskap med en enslig mor og hennes barn.

Filmen har fått svært gode anmeldelser og fikk Gullpalmen på filmfestivalen i Cannes i 2016.

Sjanger: Drama

De urørlige (2011)

Mangemillionæren Philippe er lam fra nakken og ned etter en paraglider-ulykke. Han sitter i rullestol og er avhengig av hjelp til det aller meste. Når han skal ansette ny assistent lar han seg sjarmere av den småkriminelle, arbeidsløse Driss som braser inn med sin befriende sarkasme og mangel på medlidenhet. Vi følger karakterene på sin finurlige vei mot et usedvanlig vennskap der begges verdener får en ny vending.

Den franske feelgood-filmen er basert på en sann historie og ble en stor suksess på norske kinoer. Internasjonalt har den passert «Den fabelaktige Amélie fra Montmartre» fra 2001 i seertall.

Sjanger: Dramakomedie

Notes on Blindness (2016)

John Hull er en professor som langsomt mister synet og blir helt blind. Han tar lydopptak underveis i sin streben etter å finne nye holdepunkter og takle tilværelsen. Filmen beskriver også hvordan dette påvirker forholdet til kone og barn. Handlingen er basert på virkelige hendelser og er en ærlig fortelling om en annerledes reise.

Sjanger: Dokumentar/drama

My Feral Heart (2016)

Steven Brandon som har downs syndrom gjør en imponerende innsats i rollen som Luke, en ung mann som har tatt seg av moren hjemme frem til hennes død. For selvstendige Luke blir overgangen stor når han må flytte på institusjon. Filmen beskriver hans frustrasjon og utfordringer, og hvordan han mestrer sin nye hverdag. En slagferdig, kvikk pleier og en rebell fra overklassen som gjør samfunnstjeneste ved hjemmet blir viktige støttespillere.

Sjanger: Drama